nieuws

Fraudeur fraudeert om iets van betaalde premie terug te krijgen

Archief

Nieuw onderzoek van het Britse verbond van verzekeraars ABI onder 2000 consumenten toont aan dat 43% van de fraudeurs de verzekeraar moedwillig oplicht om iets van de in de loop der jaren betaalde premie terug te krijgen

Drie van de tien frauduleuze claimanten voert het schadebedrag op om het eigen risico terug te verdienen en 26% zegt dit te doen om hiermee de te hoge verzekeringspremies te kunnen betalen. Eén op de vijf geeft bovendien aan te frauderen met verzekeringspenningen, “omdat iedereen dat doet en je er niemand kwaad mee doet” en één op de zes omdat de pakkans gering is. Op de vraag wat hen ervan zou weerhouden om te frauderen, noemt 47% “zich in het vervolg niet meer bij een verzekeraar te kunnen verzekeren”; 41% gevangenisstraf en 40% een door een rechter opgelegde geldboete.

Reageer op dit artikel