nieuws

Franse verzekeraars reageren minder op e-mails klanten

Archief

De manier waarop Franse verzekeraars reageren op polisaanvragen en andere informatieverzoeken via het internet is verslechterd

In 2002 kreeg 80% van de klanten antwoord op hun vraag per e-mail. Vorig jaar was dat gedaald naar 66% en op de in het Engels gestelde e-mails volgde zelfs in slechts 41% van de gevallen een antwoord. Van de per e-mail gestelde klachten werd 71 % beantwoord en van de verzekeringstechnische vragen 82 %. Op een verzoek voor een stageplaats werd in 29% van de gevallen niet gereageerd. In 2002 stonden de verzekeraars op de zevende plaats in een ranglijst over de kwaliteit van de klantvriendelijkheid in alle financieel-economische sectoren. Vorig jaar zakte de sector naar de vijftiende plaats.

Reageer op dit artikel