nieuws

Franse verzekeraar debuteert met betalingsgarantieverzekeringen

Archief

De Franse verzekeraar Groep Cardif bereidt zich voor om begin volgend jaar vanuit de Belgische vestiging in Brussel de Nederlandse markt te gaan bewerken. De maatschappij wil hier betalingsgarantieverzekeringen aanbieden.

De Groep Cardif is een verzekeringsconcern dat ruim 20 jaar geleden in Frankrijk is opgericht en diverse maatschappijen omvat, waaronder: Cardif Leven, Hélios Leven, Hélios Alle Risico’s en Cybèle Herverzekering. De groep is groot geworden in de verkoop van spaar- en beleggingsverzekeringen en heeft over 1993 een bruto premie-inkomen behaald van f 3,3 (2,7) mrd en een winst na belastingen van f 74,6 (63,8) mln.
Onder leiding van algemeen directeur Nederland G. Meyskens wil de maatschappij ook in ons land actief worden. Sinds enkele maanden legt Meyskens contacten met banken en financieringsmaatschappijen om te komen tot verregaande samenwerking. “Groep Cardif wil de banken en andere kredietinstellingen gebruiken als exclusief distributiekanaal voor haar produkten. In later stadium zou het zelfstandig intermediair ook in aanmerking kunnen komen voor een agentschap.”
Meyskens, vier jaar lang algemeen directeur van het bijkantoor en later filiaal van Cardif in Brussel, heeft grote verwachtingen van de expansie naar ons land. “België is de springplank naar Nederland en ook naar Duitsland. Indien de zaken goed zullen gaan, komt er tevens een Nederlandse vestiging van Cardif.
Bij de verkoop in ons land legt Groep Cardif het accent op betalingsgarantieverzekeringen als gevolg van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. “De overlijdensrisicodekking heeft geen zin, want die is al standaard ingebouwd in het consumptief krediet”, vertelt Meyskens.
De premiebetaling heeft per maand plaats, waarbij gekozen wordt voor een percentage van het termijnbedrag dat de kredietnemer is verschuldigd aan de financieringsmaatschappij of bank.

Reageer op dit artikel