nieuws

Frans verbond verliest rechtszaak over 35-urige werkweek

Archief

Na drie jaar van onderhandelingen tussen de Franse verbond van verzekeraars FFSA en de vakbonden over de invoering van de 35-urige werkweek, moeten de partijen nu weer van voren af aan beginnen

In eerste instantie sloot in juli 2001 de verzekeraarsorganisatie hierover een akkoord met één van de vijf vakbonden voor het verzekeringspersoneel. De vier andere vakbonden stapten toen naar de rechter, die hen in mei 2002 in het gelijk stelde. Op zijn beurt ging toen de FFSA in hoger beroep, waarin werd bepaald dat het voorgestelde akkoord bepaalde juridische criteria niet respecteert. Na drie jaar heeft de branche dus nog altijd geen akkoord gesloten over dit onderwerp, hoewel opmerkelijk genoeg de verzekeraars de 35-urige werkweek al hebben ingevoerd.

Reageer op dit artikel