nieuws

Frans Roemen aangetrokken als zware man Amersfoortse Leven

Archief

Voormalig Generali-bestuurder Frans Roemen treedt per 1 april in dienst van De Amersfoortse als directeur van het levenbedrijf. Zijn benoeming moet leiden tot een agressievere en meer commerciële marktbenadering in met name de hypotheek- en koopsommenmarkt.

Volgens directievoorzitter Jacques van Ek past de benoeming van Roemen (53 jaar) perfect in de strategie van De Amersfoortse om het levenbedrijf als tweede pijler naast die van het AOV-bedrijf neer te zetten. “Daar hebben we een zware man voor nodig, en die hebben we gevonden in Frans Roemen”, aldus Van Ek.
In 1996 behaalde het levenbedrijf van De Amersfoortse een brutopremie-inkomen van f 324 mln, een stijging van 6% ten opzichte van 1995. Volgens Van Ek is de komende jaren echter een groei van minimaal 10 tot 15% gewenst. De groei moet vooral uit de bulkmarkt gaan komen.
Om dit te kunnen realiseren zullen alle levenactiviteiten weer in één aparte divisie ondergebracht worden. De afgelopen jaren waren deze activiteiten als gevolg van een reorganisatie verdeeld over twee aparte divisies.
Autonoom
Roemen nam afgelopen november afscheid als lid van de raad van bestuur bij Generali Verzekeringsgroep. Aanleiding hiervoor was een verschil van mening over de uitvoering van het strategisch beleid.
Roemen was in tegenstelling tot de bedrijfstop groot voorstander van de lijn van het ‘sterke delegeren’ en wenste daarom te werken met zéér autonome business-units.
“Die manier van werken heeft het levenbedrijf van Generali alles behalve windeieren gelegd. In de afgelopen jaren werden telkens de verwachte groeidoelstellingen gehaald”, aldus Roemen.
Frans Roemen had aanvankelijk het plan om na zijn vertrek bij Generali een jaar lang sabbatical-leave te nemen, maar hij kwam al snel in contact met De Amersfoortse over de functie van directeur Leven.
Hij hield zich de afgelopen tijd onder meer bezig met de opzet van een MBA-opleiding voor de verzekeringsbranche (AM nummer 4, pagina 11), in samenwerking met adviesbureau Twijnstra Gudde.
Frans Roemen moet Amersfoortse Leven verzekeren van een agressiever optreden.

Reageer op dit artikel