nieuws

Frans Heeren gaat kantoren Adme en KSK integreren

Archief

Eigenaar Frans Heeren gaat het Bredase assurantiekantoor Adme integreren in het Rotterdamse kantoor KSK.

Frans Heeren, die eind 1998 opstapte als directeur van Alphen Verzekeringen (Zurich-captive) waar hij medeoprichter was van het Droomleven-concept, startte begin vorig jaar in Breda met de eenmanszaak Adme Advies. Het kantoor richtte zich op het zuiden van het land, maar wil nu landelijk gaan werken. Onlangs werd geadverteerd voor buitendienstmedewerkers hetgeen inmiddels heeft geleid tot een uitbreiding van zes naar acht buitendienstmedewerkers. Er zitten nog benoemingen in de pen. Volgens Heeren valt het niet mee goede medewerkers te krijgen. Hoewel Adme gespecialiseerd is in hypotheken, pensioenen en beleggingen, vindt Heeren vakkennnis niet per se nodig. Hij zegt verstand te hebben van opleidingen – “ik was managementtrainer bij RVS” – en de nieuwe medewerkers zelf te gaan opleiden. De doelgroep, mensen met een inkomen boven de f 60.000, wordt via mailings benaderd en door de buitendienst ‘nagebeld’ voor een afspraak.
KSK
Heeren heeft – “ik had nog wat geld” – in mei van dit jaar het Rotterdamse kantoor KSK overgenomen van de oprichters Van Kesteren, Van Santen en Kramer. Bij KSK, dat in 1993 is opgericht, werken vijftig mensen. Bij Adme tien. KSK heeft een relatief grote binnendienst van achtentwintig man. “Dit komt omdat wij voor een aantal (semi)overheidsinstellingen spaarloonregelingen uitvoeren voor ongeveer dertigduizend spaarders.” Volgens Heeren werken Adme en KSK niet met concepten als Felicitas en Droomleven waar hij zich bij Alphen Verzekeringen mee bezighield. “We zijn pure adviseurs, met als enig extra de spaarloonregelingen. Voor de overige producten werken we onder andere samen met Amev, Falcon, de Goudse en Hooge Huys.”
Ondanks de huidige uitbreidingsplannen van Adme is Heeren van plan om Adme in de herfst te integreren in KSK. “De naam blijft KSK, want die heeft een goede naam in de regio Rotterdam.”

Reageer op dit artikel