nieuws

Frankrijk wereldwijd de op een na grootste in ‘marine’

Archief

Met een marktaandeel van 10,7 % is Frankrijk na Japan, maar voor de Verenigde Staten de tweede verzekeringsmarkt in de wereld voor scheepvaartrisico’s

Als het gaat om het verzekeren van goederen staat Frankrijk op de vierde plaats. Er is een tiental maatschappijen in deze branche actief, die in 2002 hun premie-inkomsten met 11,3 % zagen toenemen ten opzichte van het jaar daarvoor. Vanwege het hoge schadeniveau in de afgelopen periode zullen de premies in 2004 met 15 % tot 20 % stijgen, aldus voorspellingen van de twee leiders AXA Corporate Solutions en Allianz-AGF. Overigens kent de overkoepelende organisatie van transportverzekeraars in de wereld – IUMI – voor het eerst sinds de oprichting in 1874 een Fransman als voorzitter. AXA-directeur Patrick La Morinerie volgde de Amerikaan Richard de Simone op.

Reageer op dit artikel