nieuws

Frankrijk irriteert met vertraagde invoering EU-richtlijnen

Archief

Met een vertraging bij de invoering van in totaal 54 Europese richtlijnen heeft Frankrijk de slechtste score onder de EU-landen voor Duitsland (53), Groot-Brittannië (22) en Spanje (14)

Wat betreft de invoering van de diverse verzekeringsrichtlijnen zijn er zes conflicten met ‘Brussel’. De oudste zaak dateert uit 2001 en betreft de hantering van het bonus/malus-systeem voor autoverzekeringen, dat in Frankrijk bij wet is geregeld. Net als in Nederland is in Frankrijk ook vertraging ontstaan bij de invoering van de richtlijn met betrekking tot faillissementen van verzekeringsmaatschappijen. In beide zaken dreigt een rechtszaak voor het Europese hof. Andere vertragingen gaan over de richtlijnen inzake de gelijkheid van diplomas, gevaarlijke producten en over de tussenpersonenrichtlijn.

Reageer op dit artikel