nieuws

Franchising maakt ook kans bij intermediair

Archief

Van het assurantie-intermediair vindt 43% dat een franchiseketen voor verzekeringen succesvol zou kunnen opereren. Mocht een franchise-organsiatie met aantoonbaar succes in verzekeringen bemiddelen, zou 40% aansluiting overwegen, stelt bureau D&O.

D&O heeft recentelijk een enquête gehouden onder assurantiekantoren naar de voordelen van een franchiseketen op het gebied van verzekeringen.
Van de responderende tussenpersonen heeft 62% te kennen gegeven dat een centrale marketing van producten het belangrijkste voordeel van een franchiseketen is. Iets meer dan de helft (52%) ziet als belangrijkste voordeel de naamsbekenheid van een franchiseketen.
Het fungeren als ondersteunend ‘kenniscentrum’ en het centraal regelen van opleidingen wordt door 37%, respectievelijk 31% van de respondenten als belangrijke voordelen van een franchiseketen genoemd.

Reageer op dit artikel