nieuws

Franchisers Financieel Compleet adviseren pensioenverzekerden Aegon

Archief

Aegon Zakelijke Markt Leven heeft een nieuwe franchise-organisatie Financieel Compleet opgezet. De franchisenemers adviseren deelnemers van collectieve pensioencontracten die bij Aegon zijn ondergebracht.

Volgens Aegon kloppen steeds meer werknemers bij hun werkgever aan voor advies over hun financiële (pensioen)situatie. De verzekeraar hoopt via Financieel Compleet zijn service-aanbod richting de ondernemingen te vergroten, zonder daarbij “extra overheadkosten” te maken.
Daarom is een franchise-organisatie opgezet. Vanuit het Haagse hoofdkantoor van Aegon geeft Cees Fortman leiding aan de organisatie. Fortman is, evenals de acht huidige franchisenemers, afkomstig van De Spaarbelegger. Het franchiseconcept is volgens Aegon vergelijkbaar met dat van De Spaarbelegger. Bij de acht, landelijk verspreide vestigingen moeten op den duur driehonderd adviseurs gaan werken.
Adviseurs van Financieel Compleet komen in actie op initiatief van de werkgever. Ze bezoeken werknemers thuis en analyseren vervolgens de financiële situatie van die werknemer. Op basis daarvan worden individuele oplossingen geboden. “Doordat producten economisch, efficiënt en met een uitstekende service worden aangeboden, biedt Financieel Compleet zowel werkgevers als werknemers voordeel, en dat geldt ook voor Aegon”, zo omschrijft Aegon het concept.
De beloning van de franchisenemers geschiedt in de vorm van provisie.
Naam gekocht
De naam Financieel Compleet dook twee jaar geleden voor het eerst op in Breda. Toen richtten Johan Boertjes (president-directeur Meeus), zijn zoon Erik Boertjes en Aegon samen een intermediairbedrijf op. De bemoeienis van Aegon verliep via de vennootschap Ladas, de Boertjes hadden via AVE Management een 50%-belang in Financieel Compleet.
De Bredase onderneming startte ambitieus. Via hypermoderne IT-toepassingen wilde het bedrijf aan financiële planning gaan doen. Klantcontacten zouden grotendeels online plaats moeten vinden. Aegon verklaarde zijn bemoeienis met ‘het kantoor van de toekomst’ destijds met “het goed in de gaten willen houden wat Financieel Compleet doet met de software die wij voor ze ontwikkelen”.
Naar nu blijkt, was de onderneming geen lang leven beschoren. Begin vorig jaar is de vennootschap in Breda reeds ontbonden. Over de reden kan Meeus-topman Johan Boertjes weinig zeggen. “Daarvoor moet u bij mijn zoon Erik zijn. Ik heb mijn aandelen in AVE Management in 1997 aan hem verkocht. Even later heeft hij de zaak aan Aegon verkocht.”
Is er nog een deelbelang van Aegon in uw eigen bedrijf Meeus? “De Meeus-aandelen zitten in een stichting en dat is alles wat ik daarover zeg. Wat heeft het voor zin om te zeggen wie of wat een belang in die stichting heeft?”
Over de vroege dood van Financieel Compleet in Breda laat zoon Erik evenmin veel los. “Het is niet geworden wat we ervan verwacht hadden.” Boertjes junior werkt nu deels als consultant – onder meer voor Mercer Ten Pas – en is verder eigenaar van assurantiekantoor TSW Financiële Diensten in Breda. “Via TSW doe ik nog wel zaken met Aegon.”

Reageer op dit artikel