nieuws

Franchisenemer Hypotheek Visie failliet mede door ‘Centrale’

Archief

Twee vestigingen van Hypotheek Visie in Amsterdam zijn kort voor het uitspreken van het faillissement van de franchisenemer, R. de Paauw, overgenomen. Beide kantoren zijn nu eigendom van franchisenemer J.M.J. Groot, die voorheen een vestiging van Hypotheek Visie in Zoetermeer heeft geleid.

Het faillissement is aangevraagd door De Paauw, toen deze niet langer aan zijn lopende verplichtingen kon voldoen, aldus curator mr Tj. A. Meijer in Hilversum.
Een van de belangrijkste redenen is volgens hem: het dichtdraaien van de geldkraan door franchisegever Hypotheek Visie Centrale in Veldhoven, die zelf in financiële problemen verkeert als gevolg van de Vie d’Or-affaire.
De eenmanszaak van De Paauw, met twee vestigingen aan de Van Baerlestraat en aan de Stadionweg in de hoofdstad, had als enige activiteit de bemiddeling in hypotheken. De bedrijfsvoering verliep “uiterst moeizaam”, aldus de curator.
Kredietbehoefte
Het gebrek aan liquide middelen zou met name zijn ontstaan, toen in februari de compagnon van De Paauw zich terugtrok uit de Hypotheek Visie-vestiging aan de Stadionweg, die als een vennootschap onder firma werd gedreven.
De financiële problemen zouden verder zijn vergroot, toen Hypotheek Visie Centrale niet langer wilde voorzien in de kredietbehoefte. De Paauw stond al geruime tijd ‘rood’ op zijn rekening courant met Hypotheek Visie Centrale, aldus curator Meijer.
Kort voor het uitspreken van het faillissement op 10 mei door de rechtbank in Utrecht droeg De Paauw de activa van beide hypotheekvestigingen over aan franchisenemer De Groot van Hypotheek Visie. Die verkoop had plaats op 1 mei jl.
Curator Meijer sluit overigens niet uit, dat er “meer mutaties in het franchisenemersbestand van Hypotheek Visie zullen plaatsvinden”. Hij wijst erop, dat een overname van Hypotheek Visie Centrale door een bank of andere financiële instelling tot de mogelijkheden behoort.

Reageer op dit artikel