nieuws

Franchiseketen Spaarbelegger omgedoopt in Financieel Verder

Archief

Aegon heeft franchiseorganisatie De Spaarbelegger omgedoopt in Financieel Verder.

De naamswijziging volgt in het kielzog van de omdoping van Spaarbeleg in Aegon Bank. De vernieuwde franchiseorganisatie, waarvan het hoofdkantoor zetelt in Nieuwegein, kent momenteel 22 franchisenemers. Zij zijn verspreid over het land gevestigd en hebben circa zestig adviseurs in dienst.
Een jaar geleden sprak Aegon de wens uit het toenmalige aantal franchisenemers te willen opkrikken naar 35. Aegon werft ook nu nog nieuwe franchisenemers. Starters beginnen in loondienst bij Financieel Verder, “zodat ze de producten van Aegon goed leren kennen”. Daarnaast doorlopen zij een opleidingstraject. Wie over de juiste papieren beschikt, kan binnen een half jaar zelfstandig franchisenemer zijn.
Financieel Compleet
De Spaarbelegger heeft moeilijke jaren achter de rug. Tussen de jaren 2000 en 2005 werd veelvuldig een verlies van enkele miljoenen euro’s geboekt, bij een provisieomzet van zo’n _ 2,5 mln. In 2006 bleef het verlies beperkt tot _ 150.000. Het negatieve eigen vermogen werd door Aegon vlot getrokken via een nieuwe kapitaalinjectie van _ 2,4 mln.
Rond de eeuwwisseling bood Aegon diverse Spaarbeleggers de mogelijkheid over te stappen naar een bredere formule. Die heette toen Financieel Compleet. Die naam is deze zomer gesneuveld. Financieel Verder komt daarvoor dus in de plaats.

Reageer op dit artikel