nieuws

Franchiseformule voor kantoren zonder hypotheekvergunning

Archief

Per 1 januari gaat 2GetherHypotheken van start, een franchiseformule voor tussenpersonen zonder volledige WFD-vergunning.

Initiatiefnemers van de nieuwe formule zijn Nico Westenberg (eigenaar van het gelijknamige adviesbureau en voorheen betrokken bij inkoopcombinatie FDS) en Wilco van der Maas (Dante d’Oro). Zij willen een oplossing bieden voor het intermediair dat een beperkt aantal hypotheken per jaar sluit. “Deze kantoren zijn wel erkend hypotheekadviseur of hebben de benodigde verzekeringsdiploma’s op zak, maar mogen in de nieuwe wetgeving hun activiteiten niet voortzetten. Zij kunnen zich niet aansluiten bij een inkoopcombinatie of individueel een aanstelling verkrijgen bij de maatschappijen.”
Software
Deelnemers kunnen vanuit huis werken, maar moeten wel de naam 2GetherHypotheken voeren. De keten levert de eigen hypotheeksoftware XHS. “Die is volledig WFD-proof.” De beloning voor het sluiten van hypotheken en verzekeringen is volgens de keten substantieel hoger dan bij een individuele aanstelling bij een maatschappij. 2Gether doet zaken met 41 maatschappijen.

Reageer op dit artikel