nieuws

Franchise-organisatie in employee-benefits van start

Archief

BuroPost in Epe, gespecialiseerd in financiële planning en employee-benefits (EB) heeft een minderheidsbelang genomen in Hecht Nederland, een onlangs opgerichte franchise-organisatie in EB.

De franchise-organisatie Hecht Nederland is een initiatief van adviesbureau Hecht in Zwolle. Dit één jaar oude adviesbureau is gespecialiseerd in het aanbieden van EB-concepten aan bedrijven.
Onder de paraplu van Hecht Nederland wordt de EB-formule nu ook aangeboden aan tussenpersonen die als franchisenemer toetreden. Doelstelling is om een landelijk netwerk op te zetten van in totaal veertig vestigingen in het jaar 2002. “Inmiddels zijn drie assurantiekantoren als franchisenemer toegelaten en hebben negen tussenpersonen een intentieverklaring getekend”, vertelt algemeen directeur Jorge Wong, voorheen werkzaam als commercieel directeur van Huis & Hypotheek.
Starterspakket
Voor het entreebedrag van f 25.000 ontvangen de franchisenemers een starterspakket, bestaande uit: een formuletraining, een exclusief werkgebied en intentieve begeleiding gedurende een half jaar.
Per maand betalen zij een vaste bijdrage van f 1.750 (abonnement) aan Hecht Nederland voor (commerciële) ondersteuning van hun binnen- en buitendienst. Zelf mogen zij uitsluitend op basis van uurtarief werkzaam zijn. “Afhankelijk van de activiteiten varieert dat uurtarief van f 75 tot f 250”, zegt Wong.
Op termijn wil hij ten behoeve van franchisenemers met een volmachtbedrijf voor schadeverzekeringen en voor levensverzekeringen starten. “Bijzonder daarvan is dat deze volmachtbedrijven uitsluitend tegen nettopremies gaan offreren”, aldus Wong.
Zelf bezit Wong eenderde van de aandelen in Hecht Nederland; de overige aandelen zijn gelijkelijk verdeeld over BuroPost (veertig medewerkers) en de onderneming Triofico in Meppel, waaronder diverse hypotheekadvies- en makelaardij o/g-bedrijven in het noorden van ons land hangen. Naast het nemen van een minderheidsbelang zorgt BuroPost, dat wordt geleid door vader Henk en zoon Harm-Peter Post, voor vakinhoudelijke ondersteuning aan de Hecht-franchisenemers.
De aandeelhouders van Hecht Nederland, v.l.n.r.: Jorge Wong, tevens algemeen directeur, Harm-Peter Post (BuroPost), Henk Post (BuroPost) en Herman Santing (Triofico).

Reageer op dit artikel