nieuws

Foutje in de levensloop

Archief

Op pagina 35 van AM 12 werd gemeld dat de verkoop van levenslooppolissen in het eerste kwartaal voor _ 90 mln premieomzet heeft gezorgd bij de levensverzekeraars. Afgezien van het feit dat dit cijfer een schatting betreft, bleek de kwartaalomzet ook nog gebaseerd op een foute optelling onzerzijds. De som van de eerste drie maanden bedraagt namelijk _ 76 mln en geen _ 90 mln.

De schatting volgt uit cijfers van de categorie ‘spaarverzekeringen’ van de individuele levenproductie die het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (Verbond van Verzekeraars) registreert. In die categorie worden de nieuwe levensloopverzekeringen geregistreerd. Het verschil in de productie spaarverzekeringen in 2006 versus die van 2005 wordt verondersteld als levensloopproductie.

Reageer op dit artikel