nieuws

Fout in Pensioenwet dure grap voor verzekeraars

Archief

Volgens hoogleraar Pensioenrecht Erik Lutjens bevat de Pensioenwet een onbedoelde blokkade die pensioenfondsen en verzekeraars veel geld kan gaan kosten

De wet kent namelijk een verbod op het wijzigen van onvoorwaardelijke en toegezegde voorwaardelijke aanspraken. “Onder deze definitie valt ook een meeverzekerde stijging in de pensioenaanspraken.” Zo’n stijging is vanaf 1 januari 2008 ook van toepassing op de aanspraken van ‘slapers’ (ex-werknemers). Werkgevers moeten deze vaste stijging voor hen tot aan de pensioendatum op voorhand gaan financieren. “Maar een gewenste wijziging van de pensioenregeling vóór 1 januari is vanwege het eerdergenoemde verbod niet mogelijk”, concludeert Lutjens, die ervoor pleit de wet op dit punt te herzien.

Reageer op dit artikel