nieuws

Fortucon koopt portefeuille Quality Planning

Archief

Fortucon Financieel Adviesgroep in Rotterdam heeft de portefeuille van Quality Planning overgenomen. Met de vier kantoren van dit bedrijf komt Fortucon op een totaal van dertien vestigingen en is daarmee plotsklaps een grote speler geworden, zo meldt het bedrijf.

De nieuwe combinatie telt 98 medewerkers die een portefeuille van in totaal 16.000 relaties gaan beheren. Wat het gecombineerde omzetcijfer is, wil Fortucom niet zeggen, maar Quality Planning noteerde in 2006 een omzet uit assurantiebemiddeling van _ 5,9 miljoen, waarvan _ 3.1 afkomstig uit hypotheken.
Fortucon, een combinatie die is ontstaan uit het vroegere Wagner & Partners, richt zich met name op de financiële planning van vermogende particulieren en ondernemers in de regio’s Utrecht, Zuid-Holland, Brabant en Gelderland. Het klantenbestand bestaat voor 95% uit particulieren.
De overname van Quality Planning, na een management buy-out eveneens ontstaan uit Wagner & Partners, past volgens financieel directeur Ernstjan Overduin precies in de strategie van Fortucon. “Het aardige is dat de bedrijven behoorlijk complementair zijn. Wij zijn sterk in acquisitie, terwijl Quality Planning goed is in beheer.” Overduin is van plan om in de nabije toekomst nieuwe vestigingen te openen, zodat het bedrijf verder kan groeien. “Uiteindelijk streven wij naar een portefeuille van circa 25.000 klanten.”Gegeten wordenOverduin plaatst de overname in het geheel van de huidige veranderingen. “Het is tegenwoordig eten of gegeten worden. Door de veranderende regelgeving op onder meer provisiegebied moeten intermediairs een sterke kaspositie hebben om te overleven. Wekelijks worden wij door twee of drie kleinere kantoren gebeld die zich door ons willen laten overnemen. Maar hoewel we duidelijk op acquisitiepad zijn, willen we ook weer niet te snel groeien. We willen alleen bedrijven die ons aanvullen of versterken.”
De nieuwe directie van Fortucon zal naast Ernstjan Overduin bestaan uit Ad Verwijs (commercieel directeur). De directieleden van Quality Planning blijven betrokken bij het bedrijf: Brian Vrijenhoek als adviseur van de directie en Rob van Rijswijk als directeur acquisitie. Eugène Huijben zal de integratie van beide bedrijven begeleiden.

Reageer op dit artikel