nieuws

Fortis ziet postbedrijf als springplank in Ierland Fortis en het

Archief

Ierse postbedrijf An Post hebben een joint venture opgericht om in Ierland financiële diensten te gaan verlenen

De nieuwe retailbank, een samenwerking tussen Fortis en de Ieren, gaat een breed pakket producten aanbieden, zoals verzekeringen, hypotheken en spaarproducten. Fortis krijgt door deze samenwerking in Ierland een heel distributienetwerk tot zijn beschikking. Dit bestaat uit de 1400 kantoren van An Post en verder uit 2800 postagentschappen Een integraal onderdeel van de nieuwe combinatie wordt gevormd door One Direct. Dit dochterbedrijf van An Post richt zich onder ander op directe verkoop van verzekeringen, onder andere via callcenters. Belgische markt Volgens Jos Clijsters van Fortis biedt de Ierse markt volop mogelijkheden. Hij ziet grote overeenkomsten met de Belgische markt. Volgens hem is er in Ierland behoefte aan een bank die transparante eenvoudige producten biedt tegen een concurrerende prijs. De producten en diensten van de nieuwe combinatie, waaronder telebankieren en internetbankieren zullen in de loop van 2007 worden geïntroduceerd. Voor de joint venture zullen aanvankelijk 250 mensen gaan werken. Naar verwachting zal dit binnen vijf jaar uitgroeien tot 500. An Post is op dit moment een van Ierlands grootste bedrijven met circa 9600 medewerkers.

Reageer op dit artikel