nieuws

Fortis wil polissen ABN Amro

Archief

Fortis wil op niet al te lange termijn dé leverancier worden van verzekeringen die worden verkocht door de bankloketten van ABN Amro. Nu is die rol nog weggelegd voor Delta Lloyd Groep.

Die heeft namelijk 51% van de aandelen van ABN Amro Verzekeringen in bezit. “Het is onze overtuiging om die verzekeringshandel uiteindelijk naar ons toe te krijgen”, zegt Fortis-topman Jos Baeten. “We kijken hoe we onze doelstelling het beste kunnen bereiken.”
Of er gesprekken lopen met Delta Lloyd over de overname van de aandelen ABN Amro Verzekeringen, wil hij niet zeggen. “Je moet een broedende kip niet storen.”
Delta Lloyd, dat de aandelen vijf jaar geleden voor bijna _ 400 mln kocht, is niet van zins het bankkanaal zonder slag of stoot op te geven. “Delta Lloyd Groep ziet in de huidige ontwikkelingen geen reden om deze voor beide partijen succesvolle samenwerking te wijzigen”, luidt het commentaar. Eind 2002 is contractueel vastgelegd dat Delta Lloyd dertig jaar lang hofleverancier zou zijn van ABN Amro Bank.

Reageer op dit artikel