nieuws

Fortis wil belang in Oppenhuis (NVA)

Archief

Fortis tracht via participatiemaatschappij Asam een belang te verkrijgen in NVA-lid Oppenhuis in het Noord-Hollandse Opperdoes.

Volgens Niek Oppenhuis (50), directeur van Assurantiekantoor N. Oppenhuis, vinden er momenteel diverse gesprekken plaats over de toekomst van zijn assurantiekantoor. “Hoogstwaarschijnlijk kent mijn bedrijf volgend jaar meerdere aandeelhouders. Enkele jonge mensen willen een belang in het kantoor nemen en Fortis/Amev ambieert een aandelenbelang van 30-40%.”
Volgens Oppenhuis is de uitkomst van de gesprekken echter nog geenszins bekend. “Als we er al uitkomen, zal dat niet eerder dan in de herfst zijn.”
Ondertussen is er al wel een Adviescentrum Oppenhuis opgericht, volledig eigendom van Fortis. Volgens Niek Oppenhuis is die vennootschap leeg en is daarmee alleen op eventuele feiten vooruitgelopen. “En geloof mij, Fortis zal niet meer dan een minderheidsbelang nemen. Ik zal in de nieuwe situatie ook gewoon de feitelijk leider van het kantoor blijven.”

Reageer op dit artikel