nieuws

Fortis verkoopt Amerikaans levenbedrijf aan The Hartford

Archief

Fortis verkoopt haar Amerikaanse dochterbedrijf Fortis Financial Group voor ruim f 2,5 miljard aan The Hartford.

Het Amerikaanse concern verkocht onlangs nog de Nederlandse verzekeraar Zwolsche Algemeene aan het Duitse Allianz. The Harford wil met Fortis Financial Group (FFG) zijn positie op de markt van variabele lijfrenteverzekeringen en beleggingsfondsen verbeteren. “FFG wordt een kernbestanddeel van onze wereldwijde Hartford Life-activiteiten”, aldus bestuursvoorzitter Ramani Ayer van The Hartford.
FFG, met hoofdzetel in Woodbury (Minnesota), verkoopt vooral universele levensverzekeringen met variabele uitkering, variabele annuïteiten, collectieve beleggingsfondsen en traditionele levensverzekeringen. Onderdeel van de transactie met The Hartford is Fortis Advisers, adviseur van 38 Amerikaanse beleggingsfondsen van Fortis.
Volgens Fortis-topman Anton van Rossum is de verkoop “in lijn met de strategische doelstellingen van Fortis om een selectieve portefeuille van gespecialiseerde activiteiten op te bouwen en te beheren, die op hun respectievelijke markten een leiderspositie bekleden. Hoewel FFG een stevige groei en rentabiliteit vertoonde, bezit zij een gering marktaandeel in elk van de producten. Geen van de tot FFG behorende bedrijven heeft een leidende positie op de markt”.
Fortis zal de netto-opbrengst van de verkoop gebruiken om haar balanspositie te verbeteren, alsmede voor het reduceren van de schuldenlast ontstaan als gevolg van recente acquisities.

Reageer op dit artikel