nieuws

Fortis positief over halfjaarcijfers

Archief

Fortis is positief gestemd over de cijfers van het eerste half jaar van 1996. De Nederlands-Belgische bankverzekeraar zag de nettowinst met 21% stijgen tot ECU 366 mln (f 772 mln). Het operationele resultaat van het verzekeringsbedrijf in Nederland verbeterde met 29% tot f 272 mln, bij gelijkblijvende totale baten van f 2,9 mld.

Het levenbedrijf realiseerde een goede toename, dankzij hogere sterfteresultaten en een betere kostendekking. Vooral de omzet van beleggingsgebonden verzekeringen is gestegen. Fortis, dat geen bedragen noemt voor wat betreft premievolume en resultaat per branche, spreekt van een autonome premiegroei van ruim 10%.
De autonome groei van ongevallen en ziekte zou 9% belopen, van de overige schadebranches zo’n 4%. Het resultaat uit ongevallen- en ziekteverzekeringen is gedaald, terwijl de resultaten brand en auto sterk verbeterden.

Reageer op dit artikel