nieuws

Fortis koopt factoring-activiteiten Atradius

Archief

Fortis gaat de factoring-activiteiten (het beheren van debiteurenportefeuilles) van Atradius overnemen in Denemarken, Zweden, Frankrijk, Duitsland en Italië. De activiteiten worden geïntegreerd in Fortis Commercial Finance (FCF). Daarnaast gaan beide concerns gebruikmaken van elkaars netwerk in Europa op het gebied van factoring en kredietverzekeringen. “Door deze overname worden wij marktleider in Denemarken en versterken wij onze positie in Italië, Frankrijk en Duitsland”, zegt Fortis. De overeenkomst wordt naar verwachting voor eind dit jaar gesloten. Atradius Factoring telt 160 medewerkers en een omzet van € 31 mln; de factoring-activiteiten van FCF leverden vorig jaar € 22 mld omzet op.

Atradius kondigde eind vorig jaar al aan de factoringdiensten van de hand te willen doen, als onderdeel van een reorganisatie die wereldwijd zeshonderd van de 3.600 banen kost.

Reageer op dit artikel