nieuws

Fortis gekozen tot beste werkgever

Archief

Volgens de vacaturesite van het blad Intermediair is Fortis de beste werkgever van het land. Medewerkers gaven hun werksfeer en -inhoud een dikke acht, zo blijkt uit het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek.

In de top 25 prijken vier (bank)verzekeraars. Naast Fortis zijn dat ING (op de zesde plaats), Delta Lloyd (16) en Aegon (25). De beste werkgevers zijn bedrijven die goede arbeidsvoorwaarden weten te combineren met een goed werkklimaat: een sfeer waarin mensen prettig samenwerken, inhoudelijk interessant werk doen en zich identificeren met de visie die het bedrijf uitdraagt.
De werknemers van winnaar Fortis hebben het gevoel dat ze veel kansen krijgen om op de plek te komen die ze ambiëren. Doorgroeimogelijkheden, werksfeer en werkinhoud, waarop Fortis goed scoort, blijken de belangrijkste voorwaarden voor gelukkige werknemers.
De startsalarissen bij Fortis zijn niet uitzonderlijk hoog (_34.399 voor wo’ers en _31.000 voor hbo’ers). “Wel is er een dertiende maand, een bonusregeling die afhangt van zowel individuele prestaties als die van Fortis als geheel en zijn er kortingen op diverse verzekeringen en hypotheken. Fortis betaalt mee aan de levensloopregeling, er zijn gemaksdiensten zoals stomerij, maaltijdenservice, kapper en massage op het werk en er is sinds 2006 het Bravo-gezondheidsproject, waarbinnen werknemers onder begeleiding aan hun vitaliteit kunnen werken (sporten, stoppen-met-roken-cursussen)”, aldus het tijdschrift.
ING
Bankverzekeraar ING staat op de zesde plaats in de ranglijst en heeft een vooruitstrevende reputatie. Ook als werkgever is ING modern, al heerst er een redelijk formele sfeer, stelt Intermediair. “ING maakt serieus werk van diversiteitsbeleid, alle werknemers kunnen deelnemen aan een optie- en aandelenplan, de werkgever draagt bij aan de levensloopregeling en er is een bijdrage in de studiekosten voor de kinderen van werknemers. Er is bovendien veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling: naast het vaste opleidingsbudget (bedoeld voor noodzakelijke bijscholing) krijgt iedereen een ‘employabilitybudget’ dat hij vrij kan besteden: van coachingstrajecten tot omscholing.”
Delta Lloyd
Op plaats zestien komen we Delta Lloyd tegen. Een ‘echte’ verzekeraar, aldus Intermediair. Beetje stijf, beetje ouderwets. Niet de meest innovatieve verzekeraar, maar wel een betrouwbare werkgever. Ondanks de bescheiden startsalarissen van hbo’ers hebben medewerkers het er naar hun zin: de werksfeer geven ze een 7,7, de inhoud van hun werk een 8. De doorgroeimogelijkheden zijn vrij goed en er kan geswitcht worden tussen verschillende divisies.
Aegon
Aegon bezet de 25e plaats op de ranglijst van Intermediair. “Zonder veel koerswijzingen, gekke uitspattingen of innovaties, want het gaat het bedrijf goed. En daar profiteren de medewerkers van: een collectieve winstdelingsregeling, dertiende maand én eindejaarsuitkering. In 2007 kreeg iedereen die ten minste een jaar in dienst was bovendien driehonderd opties uitgereikt. En ondanks de toch al geringe werkdruk (6,0) maken werknemers veelvuldig gebruik van de sabbatical-regeling. Niet zo gek dus dat bijna een derde van de medewerkers al meer dan twintig jaar in dienst is”, stelt Intermediair.

Reageer op dit artikel