nieuws

Fortis en Delta Lloyd halen pensioencontracten binnen

Archief

Delta Lloyd (Friesland Foods) en Fortis ASR (BDC Travel) hebben beide een pensioencontract binnengehaald.

Dat van Delta Lloyd betreft naar eigen zeggen een “innovatieve constructie”: de pensioenaanspraken van 16.000 ex-medewerkers van Friesland Foods worden verzekerd. “Zij krijgen een regeling met een betere indexatie.” Het betreft zowel ‘slapers’ als reeds gepensioneerden. De overnamesom is _ 800 mln. Friesland Foods voerde tot nu toe zelf de pensioenregeling uit. “De pensioenen worden ondergebracht bij een verzekeraar, zodat wij nooit meer kunnen worden aangesproken op tekorten in de pensioenregeling, maar ook nooit meer profiteren van de overschotten in de regeling. Met de betaling van een eenmalige koopsom zijn zowel de nominale aanspraken als de indexatie volledig betaald”, aldus Friesland Foods.
Fortis ASR
BCD Travel, een organisatie die zakenreizen regelt voor ondernemingen, brengt de pensioenen van de zeshonderd deelnemers per 1 januari onder bij Fortis ASR. Tot een plafondbedrag geldt een middelloonregeling, daarboven wordt pensioen opgebouwd met een beschikbarepremieregeling. Fortis ASR nam enkele weken geleden al de pensioenaanspraken van het bijna vijfhonderd medewerkers tellende Econosto (industriële afsluitmaterialen) over.

Reageer op dit artikel