nieuws

Fortis-dochter GroeiVermogen gedagvaard

Archief

GroeiVermogen (Fortis Bank) is gedagvaard door de Vereniging Consument & Geldzaken. Het Fortis-onderdeel moet zich voor de rechtbank in Utrecht verantwoorden voor alle aandelenleaseproducten die vanaf eind 1996 zijn aangeboden aan het publiek. De rechtsprocedure tegen GroeiVermogen gaat over een zestal uiteenlopende aandelenleaseproducten met namen als: Beursversneller, VermogensVersneller, Koerstwinststapelaar, GroeiVermogen-lease, MillenniumVersneller en Jubileum-Clicker.

“Volgens onze informatie zijn deze leaseproducten aan ruim 100.000 personen verkocht, het gaat dus om een omvangrijke groep gedupeerden”, aldus woordvoerder Anton Weenink. De dagvaarding vindt nog niet plaats namens deze gedupeerden. “De verwachting is wel dat gedupeerden zich snel bij ons gaan melden. Dat hebben wij ook gezien bij de claim tegen Aegon-dochter Spaarbeleg.” De claim tegen GroeiVermogen richt zich op drie elementen: misleidende reclame in de brochures, schending van de wettelijke zorgplicht en het feit dat GroeiVermogen niet beschikt over een vergunning voor kredietverlening die voor deze producten vereist is. Consument & Geldzaken spant nu een procedure aan omdat een laatste schikkingspging mislukte als “gevolg van een weigerachtige opstelling van Fortis GroeiVermogen”.

Reageer op dit artikel