nieuws

Fortis breidt uit in Amerikaanse uitvaart

Archief

Het Amerikaanse bedrijf van Fortis heeft een natura-uitvaartverzekeraar overgenomen van SCI, ’s werelds grootste uitvaartverzorgingsbedrijf.

Het gaat om American Memorial Life Insurance Company, een in Rapid City (South Dakota) gevestigde natura-uitvaartverzekeraar. De huidige eigenaar is SCI (Service Corporation International), dat wereldwijd eigenaar is van 3.815 uitvaartcentra, 580 begraafplaatsen en 197 crematoria. In Nederland bezit SCI de uitvaartbedrijven W.P. van der Togt (Voorburg), Libitina (Zoetermeer), Soek & Zn (Leiden) en GWE Beheer (Zeist).
Fortis betaalt voor de overname ruim f 460 mln. Verder is een meerjarige marketingovereenkomst gesloten, die inhoudt dat uitvaartondernemingen van SCI exclusief natura-uitvaartverzekeringen van het Fortis-concern zullen verkopen. Naast American Memorial is Fortis in de Verenigde Staten al eigenaar van de uitvaartverzekeraars United Family Life en Pierce National Life.
CGNU stoot Duitse schadebedrijf af
CGNU (Commercial General Norwich Union), moederbedrijf van Delta Lloyd Nuts Ohra, verkoopt zijn schadeverzekeringsactiviteiten in Duitsland. Het Duitse General Accident Versicherung (Gavag) wordt verkocht aan Gerling-Konzern Lebensverzicherung, de vierde grootste verzekeraar in Duitsland.
Volgens CGNU is Gavag (omzet f 350 mln) niet groot genoeg en rendeert het bedrijf onvoldoende. Eerder al gaf CGNU aan zijn schadebedrijf in Zuid-Afrika te willen verkopen, evenals de levenactiviteiten in Canada.

Reageer op dit artikel