nieuws

Fortis bouwt een virtuele stad om automatiseerders te werven

Archief

Evenals veel andere bedrijven zit ook Fortis te springen om goede IT-medewerkers voor aanstormende automatiseringsprojecten, zoals de invoering van de euro en het millenniumprobleem. Een virtuele stad moet de IT’ers warm maken voor een functie bij het moederconcern van Amev.

De virtuele stad (FORcITy) op Internet is toegankelijk voor geïnteresseerde informatici, nadat zij de bijbehorende cd-rom hebben besteld. Op deze cd-rom staat onder meer de benodigde software om de werkelijk prachtig vormgegeven stad (gebouwd naar model van het Fortis-logo) te kunnen betreden. Eenmaal binnen kan de gebruiker door de stad ‘wandelen’, bijgestaan door virtuele gidsen. Onderweg stuit de wandelaar op allerlei informatie over Fortis. Ook kan hij chatten met andere bezoekers van de stad. De benodigde cd-rom is via Internet (www.go.for.it) of telefonisch (0800-1655) op te vragen.
Fortis noemt FORcITy een ‘uniek initiatief in de slag om de sollicitant’. Het internationale financiële concern heeft tot de bouw van de virtuele stad besloten, aangezien personeelsadvertenties voor de gezochte IT’ers in de huidige schaarste niet (snel genoeg) het gewenste resultaat opleveren.

Reageer op dit artikel