nieuws

Fortis Bedrijfsverzekeringen kantelt verder met nieuwe naam

Archief

Amev Interlloyd, onder deze voor de hand liggende en herkenbare naam gaan Interlloyd en Amev Ondernemingen hun activiteiten voortaan uitbouwen in de markt van bedrijfsgerelateerde schadeverzekeringen. De naamswijziging valt samen met een reorganisatie.

Ook bij Fortis Industrial, het samenwerkingsverband tussen de business-unit Verzekeringen Ondernemingen en het Belgische AG, wordt een naamsverandering doorgevoerd. De transportverzekeringen worden per 1 januari 1998 onder de noemer Fortis Marine aan de man gebracht.
De naamsverandering van de business-unit Verzekeringen Ondernemingen in Amev Interlloyd valt samen met een nieuwe organisatie-indeling. Nog maar anderhalf jaar geleden maakte Niek Ligtelijn een begin met het omvormen van de bedrijfsonderdelen Interlloyd en Amev Ondernemingen tot één op klantgroepen gerichte organisatie. Afgelopen oktober vertrok Ligtelijn. In zijn plaats kwam Co van Angelen. Deze heeft de aanzet gegeven voor een andere, aangepaste reorganisatie.
Praktische problemen
Aanvankelijk was het plan, onder aanvoering van Ligtelijn, de Amstelveense Amev-organisatie in te delen naar eindklanten (MKB, grootbedrijf, internationaal). Tijdens het uitvoeringstraject ontstonden er echter praktische problemen bij het invullen van dit model. Co van Angelen besloot daarom als nieuwe voorzitter van het managementteam de plannen ‘een kwartslag te draaien’.
“Ik ben zelf een sterk aanhanger van organiseren naar distributiekanaal. Dat is tenslotte de as waar het geld verdiend wordt. Daar komt dus nu ook duidelijk de prioriteit te liggen”, aldus Van Angelen.
De nieuwe organisatie, die op 7 april van start gaat, wordt onderverdeeld in de units: makelaars, tussenpersonen, transport en personal-benefits. Voor het averijbedrijf heeft de reorganisatie geen gevolgen.
Van Angelen: “De tussenpersonen en makelaars waar wij zaken mee doen, dienen niet de weg te hoeven zoeken in onze organisatie, maar die weg moet vanzelfsprekend zijn. In het verleden heeft het intermediair ons terecht verweten dat onze organisatie niet helder genoeg was”.
De nieuwe directeur is ook van mening dat de integratie van de bedrijfsonderdelen Interlloyd en Amev Ondernemingen in de afgelopen tijd niet voortvarend genoeg is aangepakt. Ook is er volgens hem te weinig alert en zichtbaar in de markt geacteerd. “Daar komt nu verandering in”, aldus Van Angelen.

Reageer op dit artikel