nieuws

Fortis ASR versoepelt acceptatie auto, inboedel en zakelijk

Archief

Fortis ASR heeft het acceptatiebeleid versoepeld voor auto- en inboedelpolissen. De aanpassingen behelzen onder meer soepeler beveiligingseisen voor personenauto’s, een nieuw tarief voor dure auto’s en voor laptops in de buitenhuisdekking. Ook zijn diverse schadeverzekeringen voor de zakelijke markt verbeterd.

Sinds 1 februari gelden bij Fortis ASR nieuwe beveiligingseisen voor particuliere en zakelijke auto’s. Zo gelden voor auto’s met een cataloguswaarde tot _ 50.000 geen eisen, met uitzondering van de cabriolet-sofftop, waarvoor SCM 3 geldt. Voor auto’s met een cataloguswaarde vanaf _ 80.000 heeft Fortis per 1 februari een scherper tarief, dat te vinden is in Rolls. Medio dit jaar is dit nieuwe tarief ook in Cockpit te berekenen. Aanvragen moeten voorlopig op papier worden ingestuurd. Om voor dit tarief in aanmerking te komen moet een verzekerde minimaal vijf jaar een rijbewijs hebben en de afgelopen drie jaar geen schuldschades hebben gehad. De huidige beperking van _ 80.000 voor de nieuwwaarderegeling vervalt. Ook gelden er geen ouderdomsgrenzen meer voor voertuigen in relatie tot specifieke dekkingen.
Inboedel
Onder de buitenhuisdekking die een klant aanvullend op een particuliere inboedelverzekering kan sluiten, vallen vanaf 1 februari bij Fortis ASR ook laptops. Deze dekking is gemaximeerd tot _ 1.000 per gebeurtenis en geldt ook voor de lopende portefeuille.
Zakelijk
De aanpassingen in de zakelijke verzekeringen betreffen onder meer de transportverzekering voor verhuizingen, de tariefstructuur voor vervoerdersaansprakelijkheid en ruimere acceptatiemogelijkheden op de garageverzekering.
Ook zijn de minimumpremies voor de AVB verlaagd, in een aantal gevallen met 40%.
Speciaal voor ZZP’ers introduceert Fortis ASR een rechtsbijstandverzekering zonder dekking voor arbeidsconflicten, ontslagzaken en meningsverschillen met uitvoeringsinstanties en tegen een scherper tarief.
Ten slotte biedt Fortis ASR aannemers een doorlopende CAR-verzekering tegen een vaste premie. Voorwaarde is dat de jaaromzet maximaal _ 250.000 bedraagt.

Reageer op dit artikel