nieuws

Fortis ASR risicodrager aov voor paardensporters

Archief

Paardensporters die beroepsmatig meedoen aan wedstrijden en niet in loondienst zijn, kunnen voortaan ook een aov sluiten. “Zij worden tot op heden stelselmatig door verzekeraars uitgesloten”, zegt Jan Burgers van het gelijknamige verzekeringsadviesbureau.

“De verzekeringsmaatschappijen vinden de paardensector te risicovol. Daarom zijn in de huidige arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vele punten niet verzekerbaar”, stelt Burgers die eigenaar is van de website www.paardenverzekeraar.nl. “Zo kunnen professionele paardensporters die aan wedstrijden deelnemen, waarbij een rondetijd wordt vastgesteld, zich niet verzekeren. Alle disciplines vallen hier direct of indirect onder. Het trainen voor zulke wedstrijden ook.”
“Wij hebben een aantal verzekeraars benaderd en Fortis ASR heeft daar positief op gereageerd. Zij hebben ook al een aantal paardenbedrijven in de boeken en een agrarische buitendienst. Wij kunnen nu exclusief deze aov aanbieden.”
Arbeidsdeskundige
“Inmiddels hebben wij al een twintigtal aanvragen voor deze aov op de plank liggen. Een arbeidsdeskundige van Fortis ASR gaat deze één voor één beoordelen en ook de rijkunst van de paardensporter zal apart beoordeeld worden. Ik wil geen brokkenpiloot in de boeken”, aldus Burgers.
De hoogte van de premie wordt individueel vastgesteld en is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder genoten opleiding. “Iemand met een universitaire studie zal bij arbeidsongeschiktheid voor de paardensport wellicht makkelijker aan ander werk kunnen komen.”
manege kan nu ook een aov sluiten.

Reageer op dit artikel