nieuws

Fortis ASR laat ook ‘vreemde’ hypotheekverzekeringen toe

Archief

Fortis ASR heeft de acceptatievoorwaarden verruimd. Aan hypotheken die onder Fortis ASR-label worden verkocht, kunnen nu ook verzekeringen van externe maatschappijen worden verpand.

Voorwaarden zijn dat de polis is gesloten bij “een gerenommeerde (Nederlandse) verzekeraar” en minimaal zes maanden voor het indienen van de hypotheekaanvraag is gesloten. Verder komen alleen beleggingspolissen of kapitaalverzekeringen met garantie of winstdeling in aanmerking voor verpanding. Losse overlijdensrisicoverzekeringen kunnen dus niet aan een Fortis ASR-hypotheek worden gekoppeld.
Verder moet het doelvermogen van de te verpanden polis gelijk zijn aan het leningdeel waarop de verzekering van toepassing is. Polissen van andere dan Fortis-verzekeraars worden alleen geaccepteerd als het doelkapitaal is gebaseerd op een bruto historisch fondsrendement van maximaal 8%.
Bij de meeste geldverstrekkers is het al langer mogelijk om een reeds lopende levensverzekering te verpanden aan een nieuw te sluiten hypotheek.

Reageer op dit artikel