nieuws

Fortis-Amev wint Insurance Sail ’98

Archief

Fortis-Amev wint Insurance Sail ’98

Amev-medewerker Dirk de Vries (54) kwam, zag en overwon tijdens de Insurance Sail ’98, samen met zijn Fortis-collega’s Piet van Horssen en Marijke van Balen. De winnaar van 1997, de Hooge Huys 2 van René Klok, finishte ditmaal als achttiende. Voor het jaarlijkse evenement waren bijna 290 assurantiemensen op zaterdag 18 april naar Loosdrecht getogen. Zij bevolkten in totaal ruim tachtig boten. Dirk de Vries informeerde begin april (!) bij de AM-redactie naar het ‘wanneer en waar’ van het zeilevenement voor de assurantiebranche. Dat was net op tijd, want twee weken later zou de 1998-aflevering reeds worden gehouden.
Gecontroleerde race
Het debuut van schipper De Vries bij Insurance Sail was bepaald niet zijn eerste vuurproef als zeiler. Al sinds zijn achtste, negende jaar is hij op het water te vinden. In zijn tienerjaren voer De Vries in diverse wedstrijdklassen. Hij zeilde later ook in volle zee, “tot in de Caribbean aan toe”. In de finale-manche had de boot van Amev een goede start en kwam men als leider bij de eerste boei. Vervolgens kon de race gecontroleerd tot een goed einde worden gebracht. Op de tweede plaats eindigde de winnaar van 1996, de Hooge Huys 1 van Jan Kuypers, en op de derde plaats Assurantiekantoor Boudewijn Visser uit Zaandam. Op de vierde plaats kwam de eerste boot uit de maar liefst 29 vaartuigen tellende Aegon-armada. Sarcastische tongen beweren dat Aegon volgend jaar op twee na alle boten wil reserveren, zodat men in elk geval eindelijk eens een podiumplaats kan scoren.
Titanic
Overigens scoort Aegon hoog met de naamgeving van haar teams, zoals ‘De Boot & The Beautiful’, ‘Op hoop van zinken’, ‘U-boot ohne Hüttekäse’ en ‘Titanic ’98’. Ook Reaal had een verwijzing naar de succesfilm, met haar Titanic 2. Stad Rotterdam bracht onder meer een ‘Zooitje Ongeregeld’ op het water en ONVZ had een fraaie woordgrap: Bries Continu. Het organiserende watersportbedrijf Ottenhome spreekt van een overdonderend succes. “Het enige jammere van dit alles was, dat er weinig tot geen wind stond. Gelukkig hebben we toch nog een tweede manche kunnen varen en een winnaar kunnen bepalen.”
Assurantiezeilers op de Loosdrechtse Plassen
Een negatief Amev-signaal
Ze zijn bij Amev niet alleen goed in het zeilen, maar soms ook in het ‘erin tuinen’. In het nieuwsblad voor de medewerkers van Amev Particulieren werd op 16 april als serieus nieuwsbericht vermeld, dat er bij het Verbond een voorstel was gedaan voor een premieverhoging voor de levensverzekering van mensen met zogeheten negatieve initialen. Het bericht was zonder bronvermelding (foei, maar achteraf misschien gelukkig) overgenomen uit AM Signalen van 1 april (Zie ook Jus d’Assurance in AM 8). Op die bewuste eerste april had trouwens ook een niet nader genoemde journalist naar het Verbond gebeld met vragen over dat premievoorstel. En ook binnen de Verbondsmuren hadden die ochtend enkele stafmedewerkers behoorlijk op het verkeerde been gestaan, zo vernamen wij uit zeer betrouwbare bron.
Falcon stoort seniorenclub
Ongewild heeft Falcon Leven met de deurhangeractie rond de Falcon-hypotheek een vergadering van een Limburgse seniorenclub in het honderd laten lopen. De vergadering was belegd bij de voorzitter thuis. Die was ’s nachts echter vereerd met een Falcon-deurhanger, met daarop in grote letters ‘Niet storen A.U.B.’. Zeven van de tien bejaarde bezoekers sloegen geen acht op de rest van de tekst en volgden het advies op. De voorzitter werd wat argwanend door de lage opkomst. Toen hij eenmaal de Falcon-hanger aan zijn voordeur had gevonden, was dat raadsel verklaard. Hij kon er de humor wel van inzien. In Venray werden de Falcon-deurhangers minder vriendelijk verwelkomd. Twee vrouwelijke hangers werden daar enkele straten lang achtervolgd door buurtbewoners, die dachten met inbrekers van doen te hebben. “Maar over de gehele linie is de actie goed ontvangen”, stelt Falcon-manager Patrick van Hees. “Er zijn 230.000 deurhangers opgehangen en we hebben een paar honderd klachten gekregen. Opvallend is dat relatief veel mensen uit ’t Gooi een klacht hebben ingediend bij ons of de tussenpersoon.”
Assurantie Golfdag 1998
De Assurantie Golfdag wordt dit jaar gehouden op donderdag 11 juni op het Rijk van Nijmegen in Groesbeek. Dit evenement staat open voor iedereen die in het verzekeringsbedrijf werkzaam is en een golfhandicap heeft van ten hoogste 25. De deelname is gratis, omdat de dag wordt gesponsord door een groot aantal verzekeringsbedrijven. Inschrijving kan uitsluitend schriftelijk (en wel vóór 1 juni) met vermelding van de naam van de deelnemer, de bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, faxnummer, homecoruse en exacte handicap. “Alleen volledige aanmeldingen worden in behandeling genomen”, aldus de organisatie. Het (nieuwe) aanmeldingadres is: Stichting Assurantie Golfdag, t.a.v. Dick de Klerk, Postbus 12250, 1100 AG Amsterdam Z-O.
Buitendienst niet meer wat het was
In de eind vorige week verschenen aflevering van het nieuwsbulletin van Klaverblad voor het intermediair is een hoofdstukje gewijd aan de buitendienst. “De medewerkers in de buitendienst die verantwoordelijk zijn voor de contacten met u als tussenpersoon, worden van oudsher ‘inspecteurs’ genoemd. Deze titel stamt nog uit de tijd dat wij werkten met ‘agenten’, die kennelijk nog gecontroleerd (geïnspecteerd) moesten worden. De taak die later als rechtvaardiging voor het gebruik van de titel ‘inspecteur’ werd genoemd (het inspecteren van risico’s) wordt tegenwoordig voornamelijk door onze technische buitendienst uitgevoerd. Tegenwoordig hebben onze commerciële buitendienstmedewerkers een veel bredere taak. Zij onderhouden de contacten met u als onafhankelijk vertegenwoordiger van uw en onze cliënten en leggen nieuwe contacten, zij adviseren bij het sluiten van verzekeringen en bemiddelen incidenteel bij schadegevallen. In feite hebben zij bemoeienis met alles wat er ‘in het veld’, binnen hun rayon, gebeurt. Wij hebben daarom besloten hun de titel rayonmanager te geven.”

Reageer op dit artikel