nieuws

Forse winstgroei voor Avéro Schade Benelux

Archief

Avéro Schadeverzekering Benelux, de vlag waaronder alle Belgische activiteiten van het voormalige Royal SunAlliance plaatsvinden, heeft in 2003 de resultaten sterk kunnen verbeteren. De nettowinst beliep e 11,3 mln tegen een verlies van e 14,8 mln in 2002.

De forse resultaatsverbetering dankt Avéro Schadeverzekering Benelux voor een groot deel aan de verkregen goodwill van e 7,7 mln die Achmea Schade heeft betaald voor de overname van de Nederlandse activiteiten.
Als gevolg van de overname van de Nederlandse portefeuille door Achmea Schade nam het premievolume van Avéro Schadeverzekering Benelux af tot e 109,7 (217,4) mln. De premieomzet van de Belgische schadeportefeuille steeg autonoom vorig jaar met 3%. Het technisch resultaat van de Belgische activiteiten liep op tot e 9,4 (-9,3) mln, waarvan in Brand e 8,4 (-2,9) mln, Transport -0,7 (-5,0) mln, Motorrijtuigen e 2,9 (0) mln en Overige varia e 1,3 (-1,4) mln.

Reageer op dit artikel