nieuws

Forse toename skiongelukken

Archief

Bij de alarmcentrale van de VerzekeraarsHulpDienst (VHD) zijn tijdens de krokusvakantie veel meer meldingen van skiongelukken binnengekomen dan vorig jaar. Bijna 6% van de Nederlanders blijkt onvoldoende verzekerd op wintersportvakantie te gaan.

Het aantal skiongelukken is in 2007 met 36% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2006. De meeste wintersportmeldingen zijn afkomstig uit Oostenrijk (61,5%), gevolgd door Zwitserland (14,4%) en Frankrijk (8,6%).
De hulporganisatie repatrieerde 25% meer gewonde skiërs, door middel van gipsvluchten, ligtaxi’s en ambulances, dan tijdens de krokusvakantie in 2006.
De stijging van het aantal meldingen is volgens de VHD voornamelijk te wijten aan de slechte kwaliteit van de sneeuw dit jaar. Ook gaan mensen vaak ongetraind op wintersport en raken hierdoor oververmoeid.
De meest voorkomende meldingen betroffen knieletsels, hand- arm- en schouderbreuken en hersenschuddingen.

Reageer op dit artikel