nieuws

Forse premieteruggang Goudse in levenbedrijf

Archief

Ondanks een forse premieteruggang in het levenbedrijf is de omzet van de Goudse in het eerste halfjaar met ruim 11% gestegen naar f 653,2 (587,0) mln. De nettowinst steeg met ruim 15% naar f 18,7 (16,2) mln.

De Goudse boekte in de eerste zes maanden een brutopremie-inkomen van f 368,3 (364,6) mln. De levenpremies daalden fors tot f 59,7 (93,6) mln, met name door een lagere koopsomproductie. Het resultaat steeg met 13% tot f 6,1 (5,4) mln.
In het zorgbedrijf nam de brutopremie toe tot f 113,3 (105,9) mln. ,,Met name de groei in de verkoop van de individuele Zorg Advies Polis was compenserend voor de substantiële afname van het bestand als gevolg van de overheidsmaatregel waardoor kleine zelfstandigen moesten overstappen naar het verplichte ziekenfonds”, aldus de Goudse. Het bedrijfsresultaat daalde naar f 1,1 (1,9) mln, onder meer door verminderde beleggingsopbrengsten. Schadebedrijf
Het resultaat van het schadebedrijf veranderde niet ten opzichte van de eerste zes maanden van 1999: f 27,3 (27,3) mln. Daarentegen steeg het brutopremie-inkomen tot f 195,3 (165,1) mln, vooral door een sterke groei (+29%) in het buitenland.
De Goudse heeft bedrijven in België, Duitsland en Zweden, en een substantieel belang in een Deense reisverzekeraar. Via het Britse volmachtbedrijf Endsleigh heeft de maatschappij verder ruim 120 verzekeringswinkels in Groot-Brittannië. De premie-omzet van deze winkels nam toe met 2% naar f 178 (174) mln. ,,Het commissie-inkomen daalde als gevolg van moeilijke omstandigheden op de markt voor autoverzekeringen”, aldus de Goudse.

Reageer op dit artikel