nieuws

Focwa-schadesturing moeizaam van de grond

Archief

De opzet van een gestuurde schadestroom voor motorfietsen door de Focwa, de Nederlandse vereniging van ondernemers in het carrosseriebedrijf, vlot niet erg.

De Focwa heeft pas met één verzekeraar, de Amersfoortse, een samenwerkingscontract voor schadeherstel van motorfietsen afgesloten. Uitbreiding van de samenwerking hangt af van de bereidheid van de Focwa-leden om hun herstelbedrijven verder te professionaliseren. Ton Remans, secretaris van de sectie aanverwante bedrijven van de Focwa: “De gestuurde schadestroom voor motorfietsen is even opgehouden. Probleem is dat veel bedrijven nog geen goede, gecertificeerde meetapparatuur hebben, en het personeel noodzakelijke cursussen nog niet heeft gevolgd. Zolang dat nog niet is gebeurd, houden we verdere besprekingen met verzekeringsmaatschappijen in de wacht.”
Remans heeft een schadesturing als bij de afdeling caravans voor ogen. “Daar is de schadesturing via Achmea goed gestroomlijnd. Ook in de autobranche is de regeling goed, maar door sterke concurrentie is de winstmarge daar minimaal.” Na de ledenvergadering in oktober hoopt Remans dat de stand van zaken bij de Focwa-leden verbeterd is. Het schadesturingsproces voor motorfietsen alsnog opgestart kan worden. “De markt vraagt erom, dus de schaderegeling voor motorfietsen komt er, hoe dan ook”, aldus Remans.

Reageer op dit artikel