nieuws

FNV Verzekeringen verloot reis onder offerte-aanvragers

Archief

Wie een offerte aanvraagt bij FNV Leden Verzekeringen (Proteq) voor een autoverzekering maakt nu kans op een wintersportvakantie ter waarde van f 5.000. Normaal gesproken beperkt Proteq zich tot het weggeven van een wegenkaart of pennenset. De respons op de actie is ‘tevredenstellend’.

Ondanks het succes van de wintersportmailing zal de actie hoogstwaarschijnlijk eenmalig zijn, zegt accountmanager FNV Leden Verzekeringen Walter Boer. “We hebben niet de behoefte om de Readers Digest van de verzekeringsbranche te worden. De nadruk ligt bij ons over het algemeen op de inhoud van het product en niet op de actie zélf. Dit keer leek het ons de moeite waard om in het zomerseizoen iets extra’s te doen om ons autoproduct onder de aandacht te brengen. Dat is goed gelukt. Nee, ik geef geen respons-cijfers, maar we zijn erg tevreden.”
Overigens zegt de hoge respons op deze actie nog niet veel, meent Boer. “Over het algemeen is het percentage offerteaanvragen dat wordt omgezet in een polis bij grote prijzenacties aanzienlijk lager dan bij het weggeven van kleine gadgets zoals pennensets. Veel inzenders willen alleen maar die prijs winnen.”
Walter Boer gruwt van verkoopacties waarbij cadeaus worden weggegeven bij de aanschaf van een product, in plaats van bij de offerteaanvraag. “Neem nou de Postbank. Daar krijgen verzekerden allerlei cadeaus, terwijl dat eigenlijk gewoon een sigaar uit eigen doos is. Wij stoppen dat geld liever in het rendement of een lagere premie van het product.”
“Hoe dat dan zit met die wintersport ter waarde van f 5.000? Die wordt volledig gesponsord door Holland International, maar dat willen ze liever niet gepubliceerd zien, geloof ik.”

Reageer op dit artikel