nieuws

FNV: parlementaire enquête Ziektewet

Archief

Er moet een parlementair onderzoek komen naar de privatisering van de Ziektewet, vindt de FNV.

De FNV stelt zich al geruime tijd op het standpunt dat de privatisering van de Ziektewet moet worden teruggedraaid. De vakbond vreest, dat werkgevers hun zieke werknemers onder druk zetten en weigeren mensen in dienst te nemen met een medisch verleden. Vakbondbestuurder Agnes Jongerius zegt voor dit standpunt steun te vinden in een rapport van ILO, de arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties. De FNV beschikt sinds kort over informatie uit dit rapport dat “de overheid niet wil vrijgeven omdat er vertrouwelijke informatie in zou staan” (zie AM 10, pag. 35). Jongerius vindt dat het hoog tijd wordt om, drie jaar na dato, de gevolgen van de privatisering in een parlementaire enquête bloot te leggen.

Reageer op dit artikel