nieuws

FNV Ledenverzekeringen mikt op ruim 300.000 polishouders

Archief

Twee jaar na introductie lijkt FNV Ledenverzekeringen hard op weg haar doelstelling van meer dan 300.000 verzekerden te realiseren. De verzekeraar van de vakbondsfederatie zegt al te kunnen bogen op ruim 22.000 verzekerden met een polisdichtheid van 1,3.

FNV Ledenverzekeringen werd in het voorjaar van 1993 operationeel. De activiteiten onder deze merknaam worden gevoerd door direct writer Proteq in Alkmaar, een volle dochter van Reaal Verzekeringen, waarin de FNV een belang van 51% heeft.
Het premie-inkomen van Proteq bedraagt f 43 (26) mln over 1994, waarvan 40% uit de verkoop van polissen aan FNV-leden, aldus directeur R.W. Rijkse (40). Hij en algemeen directeur P. Borst, opvolger van de eind vorig jaar vertrokken mr H.J.M. Wever, geven leiding aan de maatschappij. Proteq heeft 75 medewerkers in dienst.
Premiekortingen
Het produktassortiment bestaat uit twaalf schade- en levenprodukten. Het speerpuntprodukt is de autopolis. Door rekening te houden met diensten die onder het lidmaatschap vallen, is FNV Ledenverzekeringen in staat maatwerk-produkten samen te stellen. “Elke overbodige dekking is geëlimeerd. Dat scheelt in de premie”, zegt Rijkse. Zo is de aanvullende WAO-polis ontwikkeld, waarvan de premie per 1 april met 10% omlaag gaat als gevolg van de geringere instroom van nieuwe WAO-ers. “Dan zijn we weer de goedkoopste.”
De belangstelling voor het produktassortiment onder FNV-leden is groot, constateert Rijkse in een bijlage van het maandblad FNV Magazine. “We brengen per dag zo’n 300 offertes uit aan leden die reageren op advertenties en folders.” De folders en brochures zijn verkrijgbaar bij 200 vestigingen van de FNV-bonden in het gehele land. Rond 80% van de FNV-leden zou op de hoogte zijn van de activiteiten van FNV Ledenverzekeringen, aldus Rijkse.
Premiekortingen
De leden worden verder gelokt door kortingen op de premies en klantvriendelijke polisvoorwaarden, zoals een contractstermijn van één jaar. Veel aanbieders hanteren (nog) een contractstermijn van tien jaar.
De standaard korting op de basispremies van Proteq is 5%. Verder kan een ‘pakketkorting’ worden verkregen, die – in tegenstelling tot wat de naam aangeeft – niet afhankelijk is van het aantal polissen, maar van de totale premie per jaar. De korting is 1% bij een premie vanaf f 500 per jaar, en kan oplopen tot maximaal 5% bij f 2.500 of meer per jaar. De pakketkorting wordt contant uitbetaald na afloop van het verzekeringsjaar.

Reageer op dit artikel