nieuws

FNV Leden Verzekeringen: verdubbeling in één jaar

Archief

Het aantal FNV-leden dat een polis heeft afgesloten bij FNV Leden Verzekeringen is in één jaar tijd bijna verdubbeld. De eigen verzekeraar van de vakbondsfederatie beschikt momenteel over zo’n 40.000 lopende polissen.

In februari 1995 telde FNV Leden Verzekeringen nog 22.000 polishouders. Inmiddels is dat aantal gestegen tot 40.000, die samen goed zijn voor 50.000 lopende polissen. In één jaar tijd dus bijna een verdubbeling.
Overigens zei de Alkmaarse dochter van Proteq in september van het vorig jaar nog dat zij rond de jaarwisseling de 50.000ste verzekerde zou kunnen begroeten. Dat getal berust volgens de maatschappij op begripsverwarring, want ‘met 40.000 ligt het schip goed op koers’. Die koers is gericht op het streefgetal van 300.000 polishouders.
Met de 50.000 lopende polissen is op jaarbasis een totale premie van ruim 28 miljoen gulden gemoeid. Ruim twintig procent hiervan komt voor rekening van de leven-produkten, de rest betreft schade-polissen.

Reageer op dit artikel