nieuws

FNV introduceert ook bandbreedtehypotheek

Archief

FNV Leden Verzekeringen, onderdeel van Reaal-dochter Proteq, heeft de Stabielrente Hypotheek op de markt gebracht, een product dat (te) forse rentestijgingen opvangt.

De FNV Stabielrente Hypotheek is een van de vele bandbreedteproducten die in de laatste jaren zijn verschenen. De bandbreedte van dit product kan naar keuze 2%, 4% of 6% zijn. De hiermee corresponderende beginrente van hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dan respectievelijk 5,2%, 6% en 6,8%. Bij spaarhypotheken komt daar nog een opslag van 0,2% bovenop. “De tarieven zijn lager dan bij hypotheken met een vergelijkbare rentevaste periode”, aldus FNV Leden Verzekeringen. Als de rentestijging uitkomt boven of beneden de gekozen bandbreedte, volgt er aanpassing met het percentage dat de bandbreedte overschrijdt.
De FNV-leden kunnen jaarlijks op de toetsdatum (lees: passeerdatum van de hypotheek) hun Stabielrente in een vaste rente wijzigen (kosten: een maandrente), de hypotheek beëindigen (kosten: drie maandtermijnen), of hun tarief aanpassen aan de actuele Stabielrente (kosten f 250).

Reageer op dit artikel