nieuws

Florius komt met banksparen en rekenmodel zelfstandigen

Archief

Florius introduceert volgende week de Bankspaarhypotheek. Eénmalige inleg en tussentijdse extra aflossing is mogelijk. Daardoor wordt vervolginleg afhankelijk van de looptijd aangepast tot de hypotheek op een rekening bij ABN Amro bij elkaar is gespaard.

“Zowel intern als bij het intermediair ontstaat er steeds meer duidelijkheid over de mogelijkheden met banksparen. Nu het fiscaal kan, vinden we het belangrijk dat iedereen de mogelijkheden kent en de juiste kennis heeft”, zegt Michiel Meijer, manager producten bij Florius.
De duidelijkheid waar Meijer op doelt, heeft onder meer te maken met het successierecht en het verschil tussen box 1 en box 3. “En ook dat er, zoals bij ons, een vrijekeuze met betrekking tot de overlijdensrisicoverzekering bestaat.”
Zelfstandigen Service
Het tweede nieuwe product wat Florius onlangs ontwikkeld heeft, is de Zelfstandigen Service. “Dat is een intelligent systeem binnen een database waardoor zzp’ers en freelancers, indien zij drie jaar of langer zelfstandig zijn, geen jaarstukken meer hoeven aan te leveren”, legt Meijer uit.
“Het enige wat we nodig hebben is een bewijs van hoe lang iemand al zelfstandig is (uittreksel KvK) en de VAR-verklaring van de belasting. Veel tussenpersonen doen nu geen zelfstandigen, omdat ze het te ingewikkeld vinden en de kans op afwijzing groot is. Toen ik nog zelfstandig hypotheekadviseur was, liep ik daar zelf tegenaan. Als je binnen ons systeem gaat rekenen, dan berekenen wij het salaris wat de aanvrager zou verdienen als hij gewoon in loondienst was. En daar rekenen we mee. Door dit gereedschap wordt een zelfstandige hetzelfde behandeld als iemand in loondienst. Een adviseur kan dan dus binnen 15 seconden uitsluitsel geven of een hypotheek haalbaar is of niet. Zelf ben ik er trots op dat we dat kunnen. Op die manier blijven we bezig met onze productontwikkeling: cruciaal daarbij is oplossingen te bieden voor het intermediair.”

Reageer op dit artikel