nieuws

Flinke onenigheid tussen vennoten van Verbossen

Archief

Paul Kramer, sinds 2000 vennoot van Verbossen Assurantiën en Risicobeheer Veghel & Nistelrode, is met onenigheid vertrokken bij Verbossen. Sinds 1 januari is hij in Eindhoven actief onder de naam Kramer Assurantiën.

Veel wil Kramer niet kwijt over zijn vertrek bij Verbossen. “Ik heb bij banken en verzekeraars – in totaal tien – beslag laten leggen en ben een bodemprocedure gestart om mijn kantoor weer in Veghel te kunnen starten. Ik zit wat mij betreft tijdelijk in Eindhoven”, aldus Kramer.
Hij trad in 1998 in dienst bij Verbossen in Veghel. In 2000 werd hij vennoot (voor 20%) bij het bedrijf. “Wij hebben hem nooit toegezegd dat hij het Veghelse kantoor te zijner tijd kon overnemen”, aldus Teresa Verbossen van de vestiging in Uden. Reden is volgens haar dat Veghel te dicht bij Uden ligt en Verbossen daarmee een concurrent in het werkgebied zou toelaten. “Een en ander is vastgelegd in een non-concurrentiebeding”, aldus Verbossen.
Non-concurrentiebeding
“Kramer heeft over dit beding een rechtszaak aangespannen. Die heeft hij verloren en nu is hij een bodemprocedure gestart om alsnog in Veghel aan de slag te mogen”, aldus Verbossen. Ook de beslaglegging was volgens haar niet nodig.
Kramer ontkent dat hij de zaak heeft verloren. “Het kort geding voor de Raad van Arbitrage is niet verloren. Met betrekking tot de vestigingsplaats ben ik direct doorverwezen naar een bodemprocedure. Daar is door de rechter geen uitspraak over gedaan. De financiële zaken heb ik gewonnen. Op 30 december zijn tien deurwaarders op stap gegaan om beslag te leggen.”
“Bij arbitraal kort geding van 2 december 2005 is het Kramer verboden in de werkgebieden van Verbossen als assurantietussenpersoon op te treden. De zaak is door de arbiter niet verwezen naar een bodemprocedure. Kramer is een bodemprocedure gestart, die nog lange tijd zal duren. Inmiddels mag hij niet in de werkgebieden van Verbossen werken”, aldus Eric Vilé, advocaat van de familie Verbossen.
“De door Kramer gelegde beslagen hebben niets met het non-concurrentiebeding te maken, maar alleen met een door hem gepretendeerde gewone vordering. De beslagen hebben geen enkel effect.”
Andere vestiging
Naast de twee vestigingen in Uden en Veghel is Peter Taylor Parkins onder de naam Verbossen Assurantiën en Risicobeheer actief in Oss. Deze vestiging is in 1990 door Theo Verbossen en Taylor Parkins gestart als vennootschap onder firma. Met hem is wél de afspraak gemaakt dat hij het kantoor volledig kon overnemen, wat in 2000 ook is gebeurd.
“Daarbij is afgesproken dat wij nog vijf jaar zouden samenwerken. Die samenwerking is mei vorig jaar beëindigd. Wij werken voortaan op een wat lossere voet samen”, aldus Taylor Parkins.
Hij benadrukt dat hij met het conflict tussen Kramer en Verbossen niets te maken heeft. “Ik draag de naam Verbossen en er is sprake van informele samenwerking. Daarnaast zijn er afspraken over de naamvoering. Maar ik heb op dit moment niet de behoefte om de naam van het kantoor te wijzigen”, aldus Taylor Parkins.

Reageer op dit artikel