nieuws

‘Flexikoffer’ tweede noviteit Interpolis

Archief

In september begint de verhuizing van Interpolis naar het nieuwe hoofdkantoor in Tilburg. “Het kantoor van de 21ste eeuw”, volgens Interpolis, waarin medewerkers geen vaste werkplekken meer hebben. In plaats daarvan krijgt iedereen een ‘flexikoffer’.

Een kantoor zonder vaste werkplekken is onderdeel van de reorganisatie en cultuurverandering bij Interpolis. Het nieuwe hoofdkantoor kent geen eigen werkkamers en bureaus meer. In plaats daarvan zijn diverse voorzieningen aangebracht, waarvan elke medewerker al naar gelang zijn werkzaamheden gebruik kan maken. Gezien de grootte van Interpolis een uniek project in Europa.
Wil iemand geconcentreerd werken, dan kan hij in een zogeheten ‘cockpit’ gaan zitten. Daarnaast zijn er teamwerkplekken voor nauwe samenwerking, managementrooms voor overleg, statafels, zithoeken, informelen koffiehoeken, units voor apparatuur als faxen en kopieermachines en centrale opbergfaciliteiten voor dossiers en vakliteratuur. Die dossiers worden overigens versneld gedigitaliseerd door Interpolis.
Bij binnenkomst haalt elke medewerker – ook de (hoofd)directieleden – zijn draagbare telefoon en eventuele post op en kiest, al naar gelang zijn werkzaamheden, voor een bepaalde kantoorruimte. Door de draagbare telefoon moet iedereen continu bereikbaar zijn, terwijl de beschikbare kantoorruimte optimaal wordt benut.
Uit onderzoek was namelijk gebleken dat de werkplekken bij Interpolis slechts voor 30 tot 50% van de bedrijfstijd bezet zijn. De overige tijd zijn medewerkers in vergadering, op locatie, ziek of met verlof. Door de nieuwe kantoorindeling bespaart Interpolis zo’n 50% van de kantoorruimte.
Een probleem van de ‘losse’ werkplekken waren de persoonlijke zaken van medewerkers. Die kunnen niet langer worden opgeborgen in eigen bureauladen. Daarom krijgt elke medewerker de beschikking over een eigen ‘flexikoffer’, de tweede noviteit in het project. De ‘flexikoffer’ is een koffer op wieltjes, waarin ongeveer twee volle bureauladen kunnen worden opgeborgen met dokumenten en persoonlijke bezittingen. Vast onderdeel van de ‘flexikoffer’ is een laptop-computer.

Reageer op dit artikel