nieuws

Flexibele wervingsactie van Delta Lloyd

Archief

Delta Lloyd Zorg zoekt medewerkers voor de afdeling Klantrelaties en richt zich daarbij op mensen met levenservaring.

Op de paginagrote advertentie die de verzekeraar vorige maand had geplaatst in twee Zuid-Hollandse dagbladen, zijn bijna vierhonderd reacties ontvangen. Deze personen zijn uitgenodigd voor de twee informatie-avonden die onlangs plaatsvonden. In totaal is plaats voor 25 FTE aan nieuwe arbeidskrachten.
Op de informatie-avonden krijgen belangstellenden een presentatie van Creyf’s Interim, het bureau dat de werving en selectie verzorgt voor Delta Lloyd. Vervolgens vindt een rondleiding plaats en een facultatief intakegesprek met een van de negen consultants.
Woordvoerder Hans Koeleman legt uit: “Wij zoeken flexibel inzetbare mensen die ’s ochtends en/of ’s middags willen werken. Daarbij richten we ons met name op herintredende huisvrouwen. Zo’n 50% van de aanmeldingen zijn echter van jonge schoolverlaters, die uiteraard ook welkom zijn. Wij zoeken mensen met levenservaring. Als je als zwangere vrouw met ons belt, dan is het prettig om iemand aan de lijn te krijgen die wat meer levenservaring heeft”. Koeleman geeft aan dat de gemiddelde leeftijd op de afdeling Klantrelaties best nog wat omhoog kan.
Delta Lloyd stelt zich in de advertentie uiterst flexibel op: “We doen met alle plezier grote moeite om de functie bij u te laten passen”. Maar er zijn grenzen. “Eén dag per week werken is wel erg weinig”, aldus Koeleman.
Op de eerste informatie-avond kwamen uiteindelijk 73 belangstellenden opdagen. Met twintig kandidaten is vervolgens een sollicitatieprocedure gestart. Vijf kandidaten zijn inmiddels aangenomen; Koeleman verwacht nogmaals vijf nieuwe collega’s te verwelkomen uit de nog lopende sollicitaties. De resultaten van de informatie-avond van afgelopen dinsdag (175 aanmeldingen) zijn nog niet bekend.

Reageer op dit artikel