nieuws

Fischer (Verbond) verspreekt zich over zorgplicht

Archief

Directeur Eric Fischer van het Verbond van Verzekeraars heeft tijdens een uitzending van het Radio-1 Journaal een andere voorstelling van zaken gegeven over de zorgplicht bij millenniumschades dan vermeld staat in de onlangs verschenen brochure ‘Verzekering en Millennium’.

Directeur Fischer stelde in de uitzending dat als ondernemers hun geautomatiseerde systemen door een extern IT-bedrijf laten onderzoeken, ze daarmee aan hun zorgplicht voldoen en in aanmerking komen voor schadevergoeding. “Dan hebben verzekeraars daar geen problemen mee”, aldus Fischer.
Dit standpunt staat niet vermeld in de nieuwe brochure ‘Verzekering en Millennium’ over de zorgplicht. Daaruit blijkt dat een dergelijke audit, hoewel een relevante factor bij de beoordeling, niet wil zeggen dat aan de zorgplicht is voldaan. Fischer gaf commentaar op de zorgplicht nadat in het Radio-1 journaal door CDA-parlementariër Gert Leers kritiek had geleverd op de houding van verzekeraars.
De brochure ‘Verzekering en Millennium’ is een gezamenlijke publicatie van Verbond, NVA en NBVA en wordt momenteel verspreid onder verzekeraars, experts en standsorganisaties. De uitgave bevat onder meer een stappenplan, checklist en antwoord op vaak gestelde vragen over de zorgplicht. Het intermediair wordt geacht voor verdere distributie zorg te dragen. Het bedrijfsleven vraagt al geruime tijd om een nadere toelichting op de zorgplicht.

Reageer op dit artikel