nieuws

Fiscanet en @dfis introduceren e-cursus

Archief

Fiscanet, een online nieuwsdienst voor fiscale informatie, en de juridische en fiscale adviesdienst @dfis van Aegon hebben een fiscale e-cursus geïntroduceerd.

De e-curus, bedoeld voor belastingadviseurs, financieel planners en assurantietussenpersonen, is te volgen via Internet. Victor Maes (Fiscanet) en Herman Kapelle (Aegon @dfis) kwamen tot een samenwerking om zo de fiscale materie van begin (aanmelding) tot einde (examen) zo toegankelijk mogelijk te maken. Alle in de praktijk denkbare vragen op het gebied van lijfrenten, kapitaalverzekeringen en pensioenen worden behandeld, menen de twee heren. Ook het examen kan online worden afgelegd.
De deelnemers krijgen van de diverse beroepsorganisaties studiepunten (PE-punten) toegekend. De verwachting is dat deze cursusvorm de drempel voor veel mensen die met fiscale zaken te maken krijgen, wegneemt. “De prijs wordt namelijk aanzienlijk gedrukt – er hoeft geen docent meer voor een zaal te staan, dure studieboeken zijn niet nodig en reistijd en zaalhuur vallen weg”, stelt Victor Maes.
De complete cursus kost f 650 (ex btw). Cursisten komen vanuit de diverse beroepsorganisaties in aanmerking voor scholingsaftrek. Meer informatie en aanmelding kan via de website van Fiscanet: www.fiscanet.nl.

Reageer op dit artikel