nieuws

Finsys los van Van Kampen Groep

Archief

Inkooporganisatie Finsys (Financieel Transactie Systeem) is volledig in handen gekomen van directeur Ernest Lichteveld. Volmachtbedrijf Van Kampen Groep heeft zich uit Finsys teruggetrokken.

De loskoppeling is in fysieke zin geschiedt door verhuizing van Finsys naar een nieuwe locatie in Amsterdam-Noord (Buikslotermeerplein 424). Finsys werd in 1997 opgericht als joint-venture van Van Kampen Groep en franchiseorganisatie De Gulden Adviseursgroep. Finsys was toen vooral een facilitair hypotheekbedrijf.
Momenteel fungeert Finsys als inkooporganisatie voor het intermediair op het gebied van hypotheken, levensverzekeringen en beleggingen. Vanaf 1 mei kunnen, via internet, ook financieringen worden gesloten en zijn o/g-taxaties via Finsys te regelen. De veertig franchisekantoren van Gulden Adviseurs maken voor hun inkoop ook gebruik van het bedrijf.
Begin deze maand introduceerde Finsys een nieuw product: het Fin-All-Flex Plan. Het gaat om een universal-lifeverzekering, waarbij EuropeLife (een label van DBV) het overlijdensrisico verzekert en Fidelity het vermogensbeheer voor zijn rekening neemt. De premies (minimaal f 100 per maand) kunnen worden belegd in vier fondsen, die toegang bieden tot een pool van aandelen, obligaties en geldmarktproducten. Toepassingen van het Fin-All-Flex Plan zijn: spaarplan, pensioen of hypotheekaflossing. Ter ondersteuning van de advisering is een Windows-pakket ontwikkeld. Later dit jaar komt Finsys met een beleggingsrekening voor puur beleggen.

Reageer op dit artikel