nieuws

Finsys koopt Onit

Archief

Inkoopcombinatie Onit, zusterbedrijf van GeldXpert, is door aandeelhouders Henk van Hylckama Vlieg en Robert van der Werf verkocht aan Finsys.

Motivatie voor de verkoop is de kleine omvang van Onit. “Er is geen toekomst voor een kleine service-provider in hypotheken”, laat Onit weten. “Reeds lange tijd is er een trend gaande in de hypotheekbemiddelingsbranche, die leidt tot de behoefte aan schaalvergroting en kostenverlaging. Bovendien worden er steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit van de dienstverlening.” De harder wordende concurrentie is een andere aanleiding voor de verkoop.
Onit telt vier medewerkers, die overgaan naar Finsys. Er waren vijftig kantoren aangesloten bij Onit; die krijgen nu allemaal een aanstelling bij Finsys. “De vier medewerkers gaan een speciaal serviceteam vormen voor die kantoren.”
Finsys (23 medewerkers) heeft volmachten van zeven geldverstrekkers en zo’n veertig agentschappen. Rechtstreeks zijn ongeveer tweehonderd kantoren aangesloten; daarnaast maken indirect nog vijfhonderd intermediairs gebruik van de inkoopfaciliteiten.

Reageer op dit artikel